Arda Turan ya tiene nuevo equipo para la próxima temporada

VI-Images/Getty Images
facebooktwitterreddit

El futbolista turco, aunque a muchos les sorprenda, sigue perteneciendo al FC Barcelona, pero será por poco tiempo. Arda Turan vuelve a casa, vuelve al club que le vio crecer para ponerse de nuevo el brazalete de capitán. Arda Turan vestirá la camiseta del Galatasaray a partir de la próxima temporada con un contrato de un año, extensible a un curso más, por el que cobrará 200.000 liras turcas, o lo que es lo mismo, 25.790 euros, por cada partido que juegue.

El centrocampista se había quedado en tierra de nadie después de terminar su cesión en el Basaksehir el pasado mes de enero, el conjunto azulgrana no contó con él y ahora, finalizada su vinculación con los culés, regresa a Turquía. Su fichaje se confirmará oficialmente una vez termine la presente temporada de la Süper Lig, un objetivo que perseguirá Turan pues de hacerse con el título el año que viene recibirá un bonus de 500.000 euros.

Ver esta publicación en Instagram

(Savunma amaçlı değil; bilgilendirme amaçlıdır..)#tbt Yarın kalktığınızda muhtemelen haberleri göreceksiniz...Eleştiriler, kınamalar, köşe yazıları, hep beraber birbirlerine destek planları ve devamı...DEMİŞTİM!!! Islıklandıktan sonraki röportajımda olanları unutmayacağım diye (Euro 2016)...Dün ilk defa milli takım uçağında gördüm o şahsiyetlerden birini aylar sonra. Onlar kim mi? Biz ülkemizin formasını terletirken ve sonrasında; yalanla, iftirayla, insanların onuruna laf söyleyerek, ailevi değerlerine dil uzatıp sonra buna gazetecilik diyen kişiler. Merak etmeyin 3-5 kişiler...Tabi alışmışlar bunları yapıp pişkince gezmeye...Neden? Çünkü düzen böyle gazeteciler ya gazetecilik aylar geçince unutuluyor ya...Çocukları, gençleri, kaoslar ve krizle besleyenler; hayalleri başka yerlere taşıyanlar...Yok öyle insanın, karekterine, ailesine değerlerine laf atmak...Unutmayanı da var bunun! Benim futbolculuğumu eleştiren gazetecilere teşekkür etmişliğim vardır haklısınız diye...Çünkü bu meslek olabilir...Ama aileme, değerlerime saldırmak olmaz; gücüm yettiğince de buna izin vermiyeceğim...Dün yaptığım doğru muydu? Bilmem! Evine misafir olup, adam satıp, iftira atıp arkadan iş çeviren olacağıma, yüzüne, bağırarak, saldırarak cevap beklerim...Belki doğru değil ama dürüstçe, onurlu, şerefli bir davranış...Ha cevap aldım mı? YOK! Kıvırmaca...(klasik) Aylarca sayfa doldurdu ama karşımda iki kelime yok. Gerçi yarın konuşurlar, arkamdan! Bu fotoğrafta gördüğünüz çocuk hayatta iyi veya kötü ne yaptıysa bedelini ödedi; öder de..Allah'tan başka kimseden bir şey istemedi, beklemedi.. Hesabı da kimseye vermez...Arda Turan yola çıkarken İYİ FUTBOLCU, STAR, vs. olmak için ÇIKMADI... Şerefli, onurlu bir adam olmak için, ailesine sevdiklerine sahip olmak için ÇIKTI...Her kim şerefime, aileme, onuruma laf etmeye kalkarsa; Allah'ın bana verdikleriyle, gücüm yettiğince karşılığını alır...İyi geceler...

Una publicación compartida de Arda Turan (@ardaturan) el

Arda Turan dejó Turquía en el año 2011 para fichar por el Atlético de Madrid, donde logró una Liga, una Copa del Rey, una Supercopa de España, una Europa League y una Supercopa de Europa durante las cuatro temporadas que vistió de rojiblanco. Su gran rendimiento le llevó a cruzar el puente aéreo para firmar por el FC Barcelona en el verano de 2015, pero su nivel fue decreciendo hasta quedarse sin sitio. En 2018 se marchó al Basaksehir, donde ha estado dos años cedido.